Nieuwsbrief

Naam
E-mailadres

Welkom

Terugblik Inspiratieavond Duurzaam Durven Doen: Samen kansen pakken

Gemeente Bergen op Zoom en het Netwerk Duurzaam Durven Doen organiseerden op maandag 27 januari 2014 een tweede Inspiratieavond Duurzaam Durven Doen. Vanuit het thema "Samen kansen pakken" bezochten de deelnemers het Duurzaam Durven Doen plein, waar organisaties en bedrijven hun beleving van duurzaamheid etalleerden. Een avond vol ontmoetingen en inspirerende verhalen. Keynote spreker Thomas Rau zette de zaal op unieke wijze in een alternatieve duurzame stand. Duurzame successen in Bergen op Zoom werden gevierd. Ook werd er een doorkijk gegeven naar nieuwe kansrijke projecten en ontwikkelingen in de regio.

Bekijk hier de terugblik in de vorm van een E-magazine.

issuu.com/plushommespublishers/docs/magazine_duurzaam_durven_doen__1jan?e=10645526/6518859Bekijk het volledige programma. Netwerk Duurzaam Durven Doen van start
Netwerk DDD oprichters

Op 10 oktober 2012, de dag van de Duurzaamheid, vond de startbijeenkomst Netwerk Duurzaam Durven Doen plaats.

Duurzame koplopers in de regio startten met het netwerk dat reeds bestaande succesvolle netwerken moet verbinden. Het netwerk zal koplopers helpen om eigen of gezamenlijke projecten te verwezenlijken op het gebied van duurzaamheid door barrières te slechten, samen te werken, nieuwe connecties te maken en hen een podium te geven. Ook motiveert het netwerk anderen om aan te haken bij deze snel groeiende ontwikkeling middels een manifest.Het netwerk wil samenwerken met alle bedrijven en organisaties die dit manifest onderschrijven en dezelfde doelen nastreven. Zo wordt getracht de innovatiekracht en nieuwe maatschappelijke energie in de samenleving te mobiliseren door zoveel mogelijk deze energie, inspiratie en passie die in de samenleving zit te gebruiken.


   

Logo DDDAd van der Wegen: Duurzaamheid niet alleen gemeentelijke taak

Geen overheid die dicteert of regisseert, maar een overheid die stimuleert en participeert. Op die wijze wil wethouder Ad van der Wegen van Bergen op Zoom bouwen aan een duurzame samenleving. In april 2012 organiseerde hij, op advies op van zijn 'eigen mensen' en adviseurs van de RMD een eerste Duurzaamheidstop Duurzaam Durven Doen met bedrijven, onderwijs en maatschappelijke instanties. Ontmoeten, verbinden en inspireren was het thema.


De positieve reacties gaven hem enorm veel energie. De vraag naar een snel vervolg beantwoordt hij met de startbijeenkomst van het Netwerk Duurzaam Durven Doen.

 Ad vd Wegen
Lees het interview met Ad van der Wegen over de vorming van Netwerk Duurzaam Durven Doen

 

 

 


 

                                     

Nieuws

Geen nieuws beschikbaar

Volg ons op

U bekijkt deze website met een verouderde browser waardoor de kans bestaat dat de website niet goed wordt weergegeven.