Nieuwsbrief

Naam
E-mailadres

Successen

Geslaagde inspiratieavond

Meer dan 150 bezoekers waren 16 april 2012 aanwezig op de inspiratieavond "Duurzaam Durven Doen" in theater de Maagd te Bergen op Zoom. De avond begon op het Duurzaam-Durven-Doen-Plein waar ontmoeten en het aangaan van verbindingen centraal stond.

Het programma in de grote zaal ging van start met een discussie tussen de wethouder en enkele leerlingen en leraren van het Juvenaat. Daarna een rondetafel gesprek waarbij de zaal uitgedaagd werd om gewoon aan de slag te gaan, want op het gebied van duurzaamheid valt nog veel geld te besparen en te verdienen. Onder de sprekers Jan Rotmans, hoogleraaar Duruzaamheid. Zijn stellingname over duurzame energie activeerde de zaal.

Bloemenatelier de Tulp werd verkozen tot beste Bergse duurzame ondernemer en ontving daarvoor de MVO prijs. Van de drie finalisten zijn inspirerende filmpjes gemaakt. De avond werd afgesloten een vijftal praktijksessies waarbij ingegaan werd op de thema's ondernemen, energie, bouwen, mobiliteit en educatie.

Inspireren, verbinden en ontmoeten. Een geslaagde inspiratieavond.

Bekijk de beeldverslagen op het Youtube-kanaal


 

De toekomst is het waard, dat u thuis bespaart

De informatiemarkt ‘Energie bewust, thuis besparen' georganiseerd door gemeente Bergen op Zoom, Dorpsraad Halsteren en woningstichting Stadlander is goed bezocht. Woningstichting Stadlander gaf uitleg over maatregelen die uitgevoerd worden of uitgevoerd zijn in de huurwoningen in de wijken de Beek en het Centrum. De particuliere woningeigenaren werden geïnformeerd over energiebesparende maatregelen door plaatselijke en regionale installateurs. Op de markt waren ook energiebesparende materialen, zoals spaarlampen, zonnepanelen, isolatiemateriaal en water- besparende douchekoppen. Lokale partners Huurders Belangen Vereniging, Computer Club, SIW en Kinderopvang Mamaloe ondersteunden bij verschillende doeactiviteiten. Met ruim 400 bezoekers mag de energiemarkt oprecht een succes genoemd worden.

Nieuws

Geen nieuws beschikbaar

Volg ons op

U bekijkt deze website met een verouderde browser waardoor de kans bestaat dat de website niet goed wordt weergegeven.